FAQ

1. Hoe oud moet mijn pup/hond zijn voor mijn gekozen cursus?

  • Onder het kopje cursussen kun je je gekozen cursus selecteren, daarbij staat vermeld hoe oud de pup/hond moet zijn om toegelaten te worden voor de cursus.

2. Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus?

  • Je kunt je inschrijven voor een cursus door een account aan te maken bij KennelCare via DEZE link, of via het kopje 'inschrijven'.

3. Op welke locatie is de trainingshal?

  • Dogs 4 Joy heeft maar één locatie, welke gevestigd is op de Katwijkerlaan 67 in Pijnacker.

4. Welke vaccinaties moet mijn hond hebben gehad om deel te nemen aan een cursus?

  • Pups dienen verplichte vaccinaties voor hun leeftijd te hebben gehad voordat zij deelnemen aan de cursus. Wij gaan er bij alle honden vanuit dat zij hun vaccinaties op tijd en correct hebben gehad. Uiteraard is een goede titerbepaling waarbij er voldoende entstoffen zijn aangetoond, ook goed.

5. Hoe weet ik of er bij een cursus nog een plekje vrij is?

  • Door in te loggen in KennelCare kun je je inschrijven voor de gewenste cursus. De cursus verdwijnt uit KennelCare wanneer deze volgeboekt is.

6. Mag ik mijn partner en/of kind(eren) meenemen naar de training?

  • Bij de opvoedingscursussen graag zelfs! Zo leren zij ook welke oefeningen de hond leert tijdens de lessen en kunnen zij de oefeningen ook onder de knie krijgen. Tijdens onze andere cursussen zijn zij ook van harte welkom.

7. Is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur?

  • Ja zeker, bij de ingang van de trainingshal is genoeg ruimte om de auto te parkeren.

8. Mag ik met mijn loopse teef naar de cursus?

  • Nee helaas niet, in verband met het kunstgras wat we graag schoon en netjes willen houden. Daarnaast kan de geur van een loopse teef voor veel afleiding en onrust zorgen binnen de groep honden tijdens groepslessen. Buiten de trainingshal zouden er wel privélessen kunnen plaatsvinden. Daarvoor kun je contact opnemen via de mail of inschrijven via KennelCare. Ook kunnen de gemiste lessen in overleg worden ingehaald op een andere dag.

9. Mogen de honden met elkaar spelen tijdens de lessen?

  • Nee, dat is niet de bedoeling omdat het juist heel leerzaam is voor de hond om met zijn baasje bezig te zijn terwijl er ook honden om hem heen lopen. Hierdoor leert de hond zijn omgeving te negeren en gefocust te zijn op zijn baasje.

10. Hoe kan ik zien of de lessen doorgaan?

  • Wanneer er een les onverhoopt niet doorgaat word je door middel van een mailtje door KennelCare op de hoogte gebracht.

11. Wat gebeurt er als een les niet doorgaat?

  • De les wordt dan verplaatst naar de week na de laatste les van de cursus.

12. Wat moet ik doen als ik een keer niet naar de les kan komen?

  • Zou iemand anders van het gezin misschien met de hond naar de les kunnen gaan? Zo niet, dan kun je je via KennelCare uitschrijven voor de les.

13. Hoe kan ik een les inhalen?

  • De gemiste lessen kunnen in overleg worden ingehaald op een andere dag. Neem hiervoor contact op via telefoon, mail of vraag tijdens de les naar de mogelijkheden.

14. Hoeveel voer moet ik meenemen?

  • Veel! We leren de honden veel door middel van beloningen, zowel voer als spel. Je kunt beter te veel voer bij je hebben dan te weinig.

15. Welk beloningsvoer heb ik nodig voor de lessen?

  • Droge, niet plakkende brokjes die makkelijk te geven zijn en die de hond erg lekker vindt. Zorg ervoor dat je genoeg beloningsvoer bij je hebt, want we leren de hond veel door middel van voer.

16. Welke lijn heb ik nodig voor de lessen?

  • Een goed passende, vaste halsband of tuig met een lijn van ongeveer anderhalve meter. Een lange lijn kan ook van pas komen wanneer de hond nog niet zo goed bij je blijft en er oefeningen op afstand worden gedaan. De lange lijn hebben wij eventueel ook te leen.

17. Hoeveel cursisten zijn er toegestaan in een groepsles?

  • Voor de opvoedingscursussen en de cursus Balans & Coördinatie geldt een maximaal aantal van zes cursisten. Voor alle sportcursussen geldt een maximaal aantal van vier cursisten. Het maximale aantal cursisten kun je vinden onder het kopje 'cursussen' bij de desbetreffende cursus.

18. Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik naar de les ga?

  • Tijdens elke les wordt er beloond met voer. Zorg ervoor dat je een voerbuideltje hebt waarin je het voer kan doen en dat je genoeg voer bij je hebt. Daarnaast wordt er tijdens vrijwel elke opvoedingsles gebruik gemaakt van een (lang) speeltje, neem deze mee naar de les of koop er eentje bij ons in de trainingshal. Doe lekker zittende kleding aan waarin je je goed kunt bewegen.

19. Moet mijn hond moe zijn of juist uitgerust voor de les?

  • Het is belangrijk dat de hond goed uitgerust is, zodat hij tijdens de lessen veel kan leren. Wel is het van belang dat de hond van tevoren is uitgelaten om ongelukjes te voorkomen.

20. Moet ik mijn hond eten geven voor de les?

  • Het ligt eraan op welke tijden de hond normaal gesproken te eten krijgt. Wel is het raadzaam om met de hond naar de les te komen wanneer ze trek hebben, zodat de motivatie voor de beloning hoger is en je zo meer uit een training kunt halen.

21. Moet ik mijn hond uitlaten voor de les?

  • Ja, de hond moet voor de les uitgelaten zijn om ongelukjes op het kunstgras te voorkomen.

22. Mijn hond heeft gedragsproblemen, mag ik met mijn hond naar een van de groepslessen?

  • Het is voor de instructeur belangrijk om te weten wat de gedragsproblemen zijn en hoe deze zich uitten, om zo de veiligheid van de andere honden en cursisten te waarborgen. Neem contact met ons op zodat wij de situatie kunnen inschatten en je verder kunnen helpen.