Over ons

Onze missie

Elke hond heeft mentale, maar vooral ook fysieke uitdaging nodig, dat is namelijk één van de eerste levensbehoeften. Dogs 4 Joy zet zich in voor honden en hun eigenaren om samen plezier te beleven en te leren samenwerken. Dit doen wij door middel van verschillende opvoedingscursussen op maat, maar ook door het aanbieden van verschillende hondensporten. Vanuit een goede en positieve samenwerking tussen mens en de hond kan er enorm veel worden bereikt, of dat dat nu in de hondensport is of gewoon als gehoorzame huishond. Wij vinden het belangrijk dat we de honden en hun baasjes een veilige omgeving kunnen bieden, zodat ze zich op de training kunnen focussen en niet bezig hoeven te zijn met bijvoorbeeld auto's, fietsers of andere storende geluiden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het aanleren van oefeningen bij honden in een prikkelarme omgeving gedaan dient te worden om een beter resultaat te behalen. Om goede resultaten te behalen wordt er altijd gekeken naar de best werkende methoden voor het trainen van honden. De oefeningen die tijdens de cursussen worden gebruikt komen voort vanuit de nieuwste inzichten uit de hondengedragstherapie en uit de hondensport. Bij Dogs 4 Joy hebben we een mooie en ruime binnenhal om zo optimaal te kunnen trainen en de kans op blessures door middel van de dempende vloer te verminderen. Onze missie komt voort vanuit onze passie voor het trainen van (sport)honden, die wij graag aan alle hondeneigenaren willen overbrengen.

Onze visie

Wij richten ons op hondeneigenaren die door middel van leuke oefeningen en handvatten de hond op een goede manier willen begeleiden tijdens het opgroeien en/of tijdens de hondensport. We willen door middel van onze privé- en groepslessen ervoor zorgen dat hondeneigenaren gemotiveerd raken door effectief en positief te kunnen trainen, zodat zij samen met hun hond kunnen werken naar hun doelen. Natuurlijk staat daarbij het welzijn van de hond voorop. Daarom streven we ernaar om tijdens elke cursus nog meer bewustwording te creëren en aandacht besteden aan de mentale en fysieke gezondheid van de hond. Hier willen we niet alleen de focus op leggen bij de sporthonden, maar ook bij de 'huishond'. Dit willen we bereiken door in deze richting nog meer bijscholing te doen, maar ook door steeds weer opzoek te blijven naar nieuwe methoden om het hondenwelzijn in het algemeen te verbeteren. We streven ernaar om pups mentaal en fysiek zo stabiel mogelijk volwassen te laten worden. Het ontwikkelen van een goede concentratie, balans en coördinatie en een goed lichaamsbesef is volgens onze visie de basis voor iedere hond.

Onze werkwijze

Wij trainen de honden uitsluitend op een positieve manier door middel van spel en voer. Dit betekent niet dat de honden niet begrenst mogen worden. Honden hebben sturing nodig die wij ze moeten geven door middel van beloningen wanneer ze de juiste keuze maken en begrenzing wanneer ze dit niet doen. We willen de honden leren dat het heel leuk is om samen te werken en daarvoor beloond te worden. Wij vinden het naast een leuke samenwerking ontzettend belangrijk dat honden ook leren luisteren naar hun eigenaar tijdens opwinding, wat voor veel honden lastig kan zijn. We willen dat de honden leren schakelen tussen opwinding en een kalmere staat om ze bereikbaar te krijgen voor wat we van ze vragen.
Net als mensen heeft elke hond een ander karakter wat een andere werkwijze vereist. Alle cursussen worden bij ons op maat aangeboden op basis van het niveau van de hond en wat hij aankan. Dit alles geldt natuurlijk ook voor de eigenaar van de hond. Alle oefeningen worden aangepast op het kunnen van de eigenaar en waar zij en de hond zich prettig bij voelen. Aangezien wij de cursussen op maat aanbieden en daarbij onze kwaliteit willen blijven waarborgen kunnen er niet meer dan zes honden met eigenaren tegelijk op het veld trainen. Bij de sportcursussen is dit maximale aantal zelfs vier.

Daniëlle Stoutjesdijk

Daniëlle is een trainster en wedstrijdloper in de FCI Obedience. Hiernaast is Daniëlle een gediplomeerd kynologisch instructeur, gediplomeerd gedragstherapeute voor honden en docent bij de Nederlandse Vereniging voor Hondenopvoeding en -opleiding.

Daniëlle heeft op dit moment 3 Border Collies. De jongste Griffin loopt in de klasse 3. De 2 andere Border Collies hebben wedstrijden in de klasse 3 gelopen. Naast de training van haar Border Collies heeft ze veel trainingservaring met zeer veel verschillende rassen. Basistraining naast de mentale en fysieke ontwikkeling van de hond vindt Danielle erg belangrijk.